Köpükle Varis Tedavisi: kılcal varis dışındaki tüm varis hastalıklarına uygulanabilen ve köpük tedavisinde hastaların çok memnun kaldığı bir tedavi yöntemidir. Varis tedavisinde köpük yöntemi hakkında bilgileri doktorumuz bakın nasıl aktarıyor.

Damar büzüştürmede denilen skleroterapiye benzer şekilde ilacın köpürtülerek damar içine verilmesi şeklinde tedavidir.Skleroterapiye benzesede daha az  ilaçla daha fzla damar tedavi edildiği için yan etkiler belirgin ölçüde azaltılır.Kullanılan ilaç miktarı skleroterapidekinin beşte biri kadardırçAvantaj ve dezavantajları skleroterapiye benzer ama daha azdır.Köpük tedavisi biraz daha ağrılı bir tedavidir.

Köpük Varis Tedavi Avantajları

-Hasta memnuniyeti tamdır
-Yatırım maliyeti yoktur
-Kılcal varis dışındaki tüm varislere uygulanabilir
-Ayaktan uygulandığı için iş gücü kaybı olamaz aynı anda işe dönülebilir
-Ameliyatla tedavi edilebilen tüm varisler tedavi edilebilir
-Ağrısız bir tedavi şeklidir
-Tecrübeli ellerde sorun yaşanmaz

Köpük Varis Tedavi Dezavantajları

-Bir günde uygulanacak ilaç miktarı sınırlı olduğundan seanslar gerekebilir
-Seyrek olarak leke yapabilir(2-12 ayda düzelir)
-Uygulamanın ertesi günü hafif ağrı olabilir

-Kızarıklık ve morluk olabilir (15günle bir ay aralığında geçer)

-Lokal şişlik olabilir (bir haftada geçer)

blogger Köpük Varis Tedavisifriendfeed Köpük Varis Tedavisitumblr Köpük Varis Tedavisidelicious Köpük Varis Tedavisidiigo Köpük Varis Tedavisistumbleupon Köpük Varis Tedavisilivejournal Köpük Varis Tedavisishare 16 16 Köpük Varis Tedavisi

Köpük Varis Tedavisi için 90 yorum yapılmış


Ayhan Şahin

Kuruluşunuz sanırım özel.Köpükle varis tedavisinin ortalama maliyeti nedir.Bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılar.
Op.Dr.Mustafa Bolat
200-4000TL. aralığında SGK lı hastalarımıza %50 indirim yapıyoruz

turkan

köpükle selilüyüt tedevisi yapıldığını bir televizyon kanalında gördüm 20 dakikada bu mümkünmü teşekkürler
Op. Dr. Mustafa BOLAT
Selülit tedavisi ile köpüğün bir ilişkisi yoktur.Biz köpük tedavisini varis için kullanıyoruz.

melek

merhabalar köpüklü varis tedavisinde ssk geçerlimidir ?
Op. Dr Mustafa BOLAT
Geçerlidir. %50 indirim yapıyoruz.

zeliha akkaya

4 sene önce iki bacağımdan varis ameleti geçirdim. ameliyattan sonra yerleri bir daha doldu. şimdi bacaklarım daha çok ağrıyor. sağ topuk bacağımı ellediğim zaman sanki içinde ceyran varmış gibi birşey içinde çekiyor. başka doktorlara gittim. varis çorabı verdiler. şuan varis çorabı kullanıyorum. ilaç kullanııyorum. ama hiç bir gelişme yok. varis köpük tedavi görmek istiyorum. acaba benim içinde mümkünkü? çünkü ameliyat geçirdim. mümkünse tedavi görmek istiyorum.
Op.Dr. Mustafa BOLAT
Varis tedavisinde ameliyat artık çok geride kaldı. Artık biz varis nekadar ileri olursa olsun ameliyatsız köpük,skleroterapi,radiofrekans,lazer gibi yöntemlerle tedavi ediyoruz. Başarı oranımız, ameliyata mukayese edilmeyecek kadar yüksektir. Kliniğimize müracat ederseniz,sizide tedavi ederiz.

eliff

annemin mavi yeşil renkte varisleri var orta derecadeler.ağrı nadiren oluyormuş sadece koyu renk görünüm ve şişliklerden kurtulmak için köpükle varis tedavisi uygulanabilir mi? uygulanırsa ne kadar işe yarar şişlikler ve renk bozukluğu tamamen ortadan kalkar mı
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Köpükle yapılan tedavide hem varisler hemde görüntü kaybolur.Ameliyattan farkı daha iyi sonuç vermesidir. Ameliyatta alınamıyan varislerde kölpükle tedavi edilebilir ayrıca ömür boyu taşıyacağınız iz kalmaz.

neşe karabacak

çok etkilendim bende en kısa zamanda kılcan damarlarımdan kurtulmak istiyorum teşekürler

Kutay AVCı

annem 48 yaşında,her iki bacağında da hem kronik hem periferik venöz yetmezliği var.daha önce defalarca sikloraterapi yaptırdı ama varisleri artmaya devam etti,ödemler oluşmaya başladı.köpükle tedaviye uygun bir hasta mıdır?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Muayene etmeden bu sorunuza cevap verebilmek zordur,yanıltıcı olur.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

muhammet

annemin varisleri var her iki bacağındada 2 3 milim kalınlığında köpükle geçebilirmi garantisi varmı
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Mevcut varisler için garantisi var.Ancak tedavi yöntem ve tekniklerini doktorunuza bırakmanız gerekir.Bahsettiğiniz kadar ince varislerde köpük değil skleroterapi yada laser radiofrekans gibi yöntemler daha iyi sonuç vermektedir.

murat can cem

Merhabalar, Ayagımdaki ilerlemiş varis için köpük tedavisi yaptırmayı dusunuyorum.. 1 yılönce Hiv Pozitif tanısı aldım, Fakat henüz ilaca başlamadım.. CD4 üm yüksek 470 lerde..
hiv pozitif birine köpük tedavisi uygulanaırmı ? sakıncası varmı?
Kolay gelsin ..
Murat..
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Hıv (+) hastalara köpük tedavisi yapmıyoruz.

ahmet

bende kalın ve solucan topağı şeklinde sol bacağımda varis var
bunu genelde lazer lemi köpüklemi imha ediyorsunuz
teşekkürler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bu tür varislerde seçtiğimiz tedavi seçeneği genellikle köpük oluyor.

erdal

merhabalar,ben varis ameliyatı oldum bacağımın üst tafındaki geniş kitledeki varisleri aldırdım..ama diz aldındaki varislere köpük tedavisi uygulandı..ben şuan yurtdışında yaşıyorun doktorumun numarasıda yok size sormak istedim.acaba köpük tedavisi olduktan sonra vucutta alerjik durum söz konusu olurmu?bende şuan için bacakta ve vücudun çeşitle yerkerinde alerji oldum..cevabınınız için şimdiden teşekkür ederim…
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizde uzun zamandan beri köpük tedavisi yapıyoruz bu zamana kadar geç dönemde allerji olan hastamız olmadı.Bu konuda doktora başvurmanız uygun olur.

aysun sağdıç

bende kalın varis var aşırı derecede ağrı ve kaşıntı yapıyor adanada oturuyorum bildiğiniz iyi dr varsa bana tavsiye edermisiniz tşk ler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Size 0322 458 84 84 nolu telofonu aramanızı tavsiye ederim.

Arzu Akyildiz

Merhaba .benim ayaklarimda kilcal damarlarda catlaklik var yani ince varislerim var.ben bunlari kopuk tedavisi yaptirmak istiyorum.goruntu olarak hos degil .nasil bir yol uygulanir .bana sizelere ulasabilecegim bir numara verebilirmisiniz.randevu almak icin.calisan bir insanim istanbula gelip bu tedaviyi olmak istiyorum .lutfen bana cevap yazarmisiniz.tesekkur ederimmmm
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varislerini tedavi yaparız.0212 574 25 25-0212 573 5075-0212 573 45 44 nolu telofonlarla kliniğimize ulaşıp randevu alabilirsiniz.

beyaoglu

mrb. ablam (35 yaş) 2 yıl önce varis ameliyatı oldu iki bacağından, ameliyattan 2 ay sonra tekrar oluşmaya başladı ve gün geçtikce artıyo ameliyatta ana damar yırtılmış dikiş atılmış bu durumu dün öğrendik ameliyat eden doktorun ameliyat notunu bulduk okuduk orda ortaya çıktı neden olduğu, diğer doktorlar yapacak artık bişey yok diyorlar çaresiz kaldık sadece varis çorabı ve ilaçla yavaşlatabileceğini söylediler kaldık. Siz bişeyler yapabilirmisiniz yardımcı olabilirmisiniz, allah razı olsun…
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Siz Kırıkkaleden yazıyorsunuz sanırım telofonla size ayrıntılı cevap vermiştim.Yenibi doppler çektirip bize bildirecektin.

ali çelik

merhaba,adanadan yazıyorum ,yaklaşık iki aydır sağ baldırımda el içi büyüklüğünde damarlarda dalgali halde morarma var,Bu varismidir bilmiyorum,37 yaşındayım.ailemde varisi olan yok,kilom normal ve hareketli bi hayatım var.harhangi bir ağrı yada şişlikte yok ancak bunun ilerde büyümesinden endişeliyim.Bunun vaisi olup olmadığını nasıl anlarım.şayet varis başlangıcıysa ne yapmalıyım,köpükle tedavi mümkünmü,yoksa biraz beklemelimiyim..şayet öyle ise ne kadar süre beklemeliyim.ilgilinize şimdiden teşekkür ederim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Size Adanada bir telofon numarası vereyim (0322 458 84 84) burayla irtibat kur sizi muayene ederler varis olup olmadığını söylerler.

figen kaynar

merhabalar doktor bey.ben Amasra-BARTIN da yaşıyorum.Yaklaşık 5 yıldır ayağımda varis var.Fakat doğumdan sonra biraz daha arttı. Yoğun olan ayağım sol ayak.Diz altında.Diğer ayağımda ince damarlar var.Bundan 1 yıl önce bir tanıdığım köpük tedavisi oldu Karabükte.Ayağında morluk oluştu ve birazda ayak şişti. Ayak şişince başka doktora gidiyor.Doktor diyor ki siz iyi yaşıyorsunuz.Köpük sizin atar damarınıza yapılmış. Atılan kirli kanı ciğer ve kalp kabul etmişte fakat beyin nasıl kabul etmiş demiş. Yani iyi ölmemişsiniz demiş. Böyle bir risk olası mı? Ölüm söz konusu mudur bu konularda. Bir de köpük verilirken uyuşturma olabilir mi acı duymamak için. Şimdiden teşekkürler.Sayglarımla
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Öncelikle arkadaşınıza söylenen yanlış.Atar damara köpük yapmak çok zor.Yani bu işi yapan kişiler bunu yapmaz.Velevki yapılsa bile bu asla beyine gitmez gidemez.Çünkü böyle bir yol yok.Bunu söyleyen doktorun diplomasından şüphe etmek gerekir.Çünkü tıp fakültesi öğrencisi bile bilir bacaktaki bir atar damardan beyne yol olmaz.Köpük verilir iken uyuşturma gerekmez çünkü çok acı olmaz.

Merhabalar doktorbey ben eşime böyle bi tedavi uygulatmak istiyorum ama şehir farkımız var gerekirse orayada gelicem ayrıca ne kadar sağlamdır ilerde tekrarlarmı bunun garantisi nedir ? bilgilendirirseniz sevinirim
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Mevcut varisler için %100 garantili tedavi yapıyoruz.Ancak yeni ve sonradan oluşan yada oluşacak varislere de 1 yıl garanti veriyoruz.

Murat KARACA

Merhabalar. Benim ayak bileğimin alt kısmındaki kılcal damarlar belirgin bir şekilde ortaya çıkmış durumda ve mor renkte. Doktora göründüm, bana ayak bileğinin altına bir şey yapamıyoruz dedi. Acaba benim uygulayabileceğim bir tedavi var mı? Teşekkürler.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimize gelirseniz sizi tedavi ederiz.Biz ayak tabanına parmak ucuna kadar varisleri tedavi yapmaktayız.

mustafa

merhaba doktor bey
ben kayseriden yazıyorum.
sağ bacağımda varis var yaklaşık 10 yıldır var.son zamanlarda acımaya başladı köpük tedavisini duydum ne kadar etkili olur sonuc verir mi nerede muayene olmam lazım bilgi verir misniz .teşekkürler…

Op.Dr Mustafa Bolat
Köpük tedavisinden sonuç alırsınız. Sayet kliğimize gelebilirseniz,sizin muayene ve tedavinizi yaparız.3-4 gün içinde de tedaviniz biter,Kayseriye geri dönüp işinize devam edebilirsiniz.

ERHAN COŞGUN

merhaba.hocam size ultrason sonucumu gönderiyorum;sağda safenofemoral bileşke düzeyinde ve büyük safen ven proksimalinde valsalva manevrası ile yaklaşık 1.5 saniye süren ters yönlü reflü akım mevcuttur.
SONUÇ BU NE YAPMALIYIM TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Size sağlıklı bir tanı koymak için bu bilgi yeterli değildir.Yüzeyel toplar damarına hafif derecede kaçak olduğunu söylüyor.Klinik bulguların yanında yani muayene bulguları ile beraber bir anlamı olabilir.

sibel

meraba doktor bey.ben31 yasındayım bacaklarımda yesıl damrlar cok fazla sıs degıller ama yesıllıkler harıta gıbı gozukuyor.bunlar varıs mı oluyor.ne yapmam gereklı bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.bunları yok etmek mumkunku bacaklarımın renklı gozukmesı hosuma gıtmıyor.bırde en ıyı tedavı yontemı sıze gore hangısı acaba.en kısa zamanda cvınızı beklıyorum.ılgınıze tsk ederım sımdıden.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bacaktaki her yeşil damar varis değildir ancak siz yinede muayene olmalısınız.Bizim kliniğimizde muayene ücretsizdir.Tedavi edilecek bir varisiniz varsa ameliyatsız yöntemlerle tedavinizi yaparız.

sayın hocam benim varislerim ince kılcal damarıdır kılcar damarlar köpük tedavisi ile gidermi garantisi varmı tekrar olmayacagına dahıl cunku benım mesleyım erkek berberıdır tekrarlama olurmu acabailginiz için teşekkür ederim sayın hocam
Op Dr.Mustafa BOLAT
Her varise köpük tedavisi uygun olmayabilir.Ancak her varisin kliniğimizde bir çaresi vardır.Tedavi edilen varis bir daha asla varis olamaz.Ancak bu sizde bir daha varis olmaz anlamına gelmez.Nasılki daha önce yok olan şimdi var ise şu anda yok olanda ilerde olabilir.Bu şu şekilde düşünülmesinede sebep olmasın < > yeni oluşacak varis eskisi tedavi edildiği için oluşmayacaktır.Bu nasıl olsa acıkacağım öyleyse yemeyelim gibi bir şey.Çünkü tedavi edilmeyen bir varis ilerde ciddi sağlık sorunlarına sebep olur.

jülide

ben 34 yaşındayım samsunda yaşıyorum.Sol bacağımda yüzeye çıkan varisler var.samsunda doktora gittim ultrason çekildi ameliyat dedi,fakat diğer gittiğim doktor şuan için hiç gerek yok dedi.ama görüntüsü rahatsız edici ve 2 gündür ağrı yapıyor.köpük tedavisi yada laserle çözüm olurmu?Ameliyat olmak istemiyorum.Korkuyorum.Teşekkürler.
Op.Dr.Atilla KAYIHAN
Köpük,laser yada radiofrekansla varislerinizin tamamından sizi kurtarırız.Yalnız bunun için İstanbula gelmeniz gerekir.

Murat KAYA

Hocam mrb sağ bacağımda varis var renkli doppler çekdirdim sonucu şöyle.Sağ VSM dialteadir 23mm.Bilateral vena safena magna akımı açık olup CFV bileşkesinde ve VSM de valsalva manevrası ile Grade4 geri akım saptandı.SONUÇ.BİLATERAL YÜZEYSEL VENÖZYETMEZLİK BULGULARI.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimizde köpük tedavisi ile sizi bu varislerinin tamamından kurtarırız.İleri bir varisin mevcut.

kerim

Hocam merhaba mardinden kerim cok ihmal etigim olmustur bundan on sene once top oynadik topun islak bi sekilde ayagimq carpmasi sonucu damarlarim kalintlasma vede agrisi var amelyatsiz. Tedavi olurmu hocam. En yakin zaman da size ugruyacam saygilar
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Evet ameliyatsız sizi tedavi yaparız.Bunun için kliniğimize müracaatın yeterlidir.

Kadir

Merhaba.
6-7 ay önce sağ bacağımda, iki yerde damarımın şiştiğini farkettim ve ilerleyen zamanda diğer ayağımda da oluşmaya başladı. Bir hastanenin kliniğine gittim ve güvencem olmadığı için doktor, bunun uzun araştırılması gerekli ve çok para harcarsın, bir şey yok, güvencen olunca gel bence dedi. Bu şişliklerin geçmeyeceğini ve bir şey de yapılamayacağını söyledi. Bol bol su iç, spor yap, kilo alma dedi ama ben gerekenin yapılmasını isteyince dopler istedi ve ön tanıda da varis olduğunu belirtti. Dopler çektirmedim, ilerlemesini engellemek için varis çorabı kullanmaya başladım. Uzun süre yürüyünce küçük ve normalde belli olmayan şişlikler belirginleşiyor ve sol bacağımdaki bir damar, baldırım boyunca ortaya çıkıyor. Soğuk su bacağımın yanmasını ve şişlikleri kısa süre rahatlatıyor ve ilerlemesinden endişe duymaya başladım. Sağ bacağımdaki şişmelerin ise ilerlemesi durdu. Olanların geçmesinden öte, ortaya çıkabileceklerin engellenmesi sağlanabiliyor mu? Özellikle 2-3 gündür dizimin üstünün de yandığını hissediyorum ve yürümek şu anda rahatlatmıyor.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Muayene için birde bizim kliniğimize geliniz(muayene ücretsizdir) size daha faydalı olabiliriz.

Ceren Göksu

Sayın Hocam benim de bacaklarım da hafif hafif mavimsi, ara ara pembe renkli kılcal damar problemim var. Lazerle gideribildiğini öğrendim. Ancak lekelenmeler ve renkte açılma,koyulaşma olayı görülebiliyormuş. Şu anki görünümünden daha kötü bir görünüm alacak diye korkuyorum. Bir açıklama yaparsanız sevinirim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimizde bu tür damarlar için daha yeni ve etkin teknoloji olan radiofrekans uyguluyoruz bahsettiğiniz sorunların hiçbiri olmamaktadır.

ferhat aydın

merhaba benım sağ ayagımda varıs var ve son gulerde ıyıce sısıyor ve ağrı yapıyor bır tanıdıgım amelıyat olmustu fakat 1 yıl gecmesıne ragmen sıkıntı cekıyor sımdı ben bu sorunu vucudumdan atmak ıstıyorum bunun ıcın en ıyı olan yol lazermı yoksa köpükmü acıklarsanız sevınırım
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varis tedavisinde varise göre uygulanan yöntemler var.Bir yöntem her varise uygulanamamaktadır.Ama size şunu söyleyebilirim endovenöz lasere göre köpük daha kolay ve daha etkindir.Sonuçlarıda mukayese edilmeyecek kadar daha iyidir.

Nejla Gürsoy

Hocam Merhaba
Benim sol bacağımda belirgin varislerim var.Doppler çekildi.Dopplerde Sol VSM de SFJ düzeyinden kruris düzeyine kadar ve VSP de valsalva manevrası ile grade 4 reflü akım izlenmektedir yazıyor.Sonucu yorumlarsanız sevinirim.Ayrıca tedavi şekli ve ücreti nedir acaba?Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
iyi çalışmalar
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Sol bacağınızda ileri düzeyde varisiniz mevcut.Kliniğimize gelirseniz köpük ve radiofrekans la tedavi ederiz.Tedavi sürecinde işinizden alıkonmazsınız.Bizim kliniğimizde tedavi ücretleri 300-6000tl aralığındadır.SGK lı hastalara %50 indirim yapmaktayız.

hatice polat

Size gelmden önce dopler mi çektirmem gerekiyor?Kılcal küçük damarlarımda mevcut varis.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Hayır gerekirse biz çektiririz.Ancak daha önceden çekilmiş doppleriniz yada tetkikleriniz varsa getiriniz.

yıldıray

6 yıl once sağ bacaktan ameliyat olmustum ve tekrarladı 2 damar görünüyormus sorunlu ve bende fazlasıyla ağrı yapıyor sgk lı kaca mahalolur acil cevap
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimizde varis tedavileri SGK lılar için 300-3000TL aralığındadır.Net ücreti ancak muayenede söyleyebiliriz.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

fatma karahan

merhaba benim dün sol bacağımın diz altına köpük tedavi uygulandı dün gece bacağımda aşırı yanma oldu bütün gece uyuyamadım bana ertesi günü akşam bandajı çıkarmamı söylediler ve bu akşam açtım ve karşılaştığım şey kötüydü bacağımda bayağı bir şişlik ve morluklar oluşmuş ve beni yürürken bayağı zorluyor sekerek yürüyorum çok endişeliyim sizce ne yapmalıyım lütfen bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Fatma hanım;biz klinik olarak 15 yıldan beri bandaj uygulamıyoruz bu sorunlar için.Bence yapman gereken tedaviyi yapan doktora ulaşarak ona sorman doğru olur.

menekşe

iyi akşamlar hocam benim sol bacağımda ceviz genişliği kadar ince örümcek ağ şeklinde kılcal varis var doktora muayene olduğumda doktor içte oluşan her hangibir sıkıntı yok dedi estetik olduğu için devlet karşılamıyor dedi daha önce 1 kez iğne tedavisi oldum sonuç alamadım köpük tedavisi olsam sonuç alırmıyım yoksa lazer tedavisi yaptırmak mı daha mantıklı cevabınız için şimdiden teşekkür ederim
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varis tedavisinde genellikle tek bir yöntemle sonuç alınamamaktadır.Onun için kombine yöntemler mutlaka uygulanmalıdır.Sizde de köpük+laser yada köpük+radiofrekans uygulanmalıdır.Kliniğimize gelirseniz sizi bu sıkıntıdan kurtarırız.

nuri

merhaba hocam benim sol bacağımda valis var tedavi olmak istiyorum bağkurum var ücret nekadar olur.tedaviden sonra kaç günde işe başlıya bilirim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Öncelikle sizi görmemiz gerekir.Görmeden vereceğimiz bilgiler yanıltıcı olur.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Tedavi sürecinde işine devam edebilirsiniz.

kadrıye

hocam merhaba benım annem de yıllardır varız problemı var agrı karıncalanma sıskınlık hepsı var ama hıc tedavı olmadı bacaklarının butun bolgelerını tamammen kapladı bır ay once doktora gıttı doktor ona artık bunlar tedavı olmaz sen bunlarla yasayacaksın demıs annem 68 yasında benım annemde bu tedavıden faydalana bılırmı sımdıden cok tesekkur ederım hocam
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Elbette faydalanır.Kliniğimize getirdiğinizde durumunu değerlendirir nasıl bir süreç izleyeceğimizi anlatırız.

mehmet

Merhabalar,
bu köpük yöntemi yüzde ki kılcal damarlar içinde geçerli midir ? Teşekkürler..
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Hayır.Yüzdeki kılcal damarlar için radiofrekans veya laser uygulanabilir

Nermin Hasgül

merhaba ben 2008 yılında sağ bacaktan ameliyat oldum.sorunlarım devam ediyor.ayrıca ayak bileğimde kılcal damarlar çok yüzeyde.ağrılı ve estetik olarak da rahatsızlık verici ne yapmam gerektiği konusunda bilgilendirirseniz memnun olurum.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimize gelirseniz sizi tüm varislerinizden kurtarırız.

nursel

mrb.ben 2 seans köpük tedavisi gördüm.seanslar olarak hala tedaviye devam edilecek.fakat tedavi olmadan öncekinden daha çok ağrılarım var sızı şeklinde.çoğunlukla varis çorabı giymeye özen gösteriyorum.bacaklarımın çoğu bölgelerinde mavi belirgin damarlar var.ama doktor yanlızca sağ bacağımı tedavi ediyor.tende damar beirginliğiyle varis nasıl ayırt edilir.her belirgin damar varismidir.teşekkürler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Tedavi sürecinde ağrılarıyın olması normal.Varise meyilli damarlarında tedavi edilmesi sizin yararınızadır.

mehmet

sol bacagımda varıs var doktorum amelıyat dedı fakat yapmadı suan acıl durumda bu amelıyatı olmak ıstıyorum agrılarım cok sıddetlı fakat yasadım yerde bulamadım baska doktor sızınle ırtıbata gecıp konusmak ıstıyorum
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Klinğimizde sizi ameliyatsız (köpük+radiofrekansla) ameliyata göre daha başarılı tedavi ederiz.

ömer akar

Benim sol bacağım en son çektim sonuçlarda söyle bir varis var yardımcı olursanız sevinirim

sol safena magna common femoral ven derin femoral ven ppopliteal ven ve derin crural venin lümeni açık olup sol alt ekstremıte derin venöz sistemı damar lümeni içerisinde akut yada kronik trombüs saptanmamıstır.

Sol common femoral venden vena satena magnaya valsalva boyunca sürekli reflü akım mevcuttur.(grande 4 venöz yetmezlik) sol VSM 6mm cap ile trase boyunca geniş ızlemekte olup kruris düzeyinde VSM ile ilıskili cok sayıda varıslere ait görunum mevcuttur
TEŞEKKÜR ederım simdıden
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimizde sizi köpükle tedavi yapabiliriz.

Gülen

Merhabalar,
Doktorumun bana tavsiye ettiği varis tedavisi derin olan varisler için lazer daha sonrasında ise köpük tedavisi uygulanabileceğini söyledi. Benim varislerimde herhangi bir ağrı yok sadece görüntü olarak rahatsız oluyorum sizce ameliyat olmalı mıyım? Ameliyat olduktan sonra ağrım olur mu? Konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Ameliyat ve laser olmayın.Size sadece köpük yeter.

nursel yaşar

mrb.ben 2 seans köpük tedavisi gördüm.hamile kaldığım için tedaviyi bıraktım.ağrım çok var.hamile kalmadan öncede çok vardı sızı şeklinde.doktora dedim neşterle kesip o bölgeyi sıktı.sonra tedaviyi bırakmak zorunda kaldım zaten.hala çok ağrıyo.varis çorabı giysemde aynı.hamileler için olan varis çorabımı gieyim diz üstü olan varis çorabınımı.teşekkürler.başarılar
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Dizüstü varis çorabı yeterlidir.Varis çorabını doktorun tarif ettiği gibi giyiniz.

doktor bey annem bugun icersinde bir kopuk tedavisi gecirdi.acil bir surum soz konusu oldugundan doktorun tavsiyesi olan yarim saatlik bir yuruyusu gerceklestiremedik.simdi ise asiri agrilardan dolayi uyuyamiyor. ne önerirsiniz simdiden tesekkur ederim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bir ağrı kesici alabilir.

SENAY

Sağ vena safenada bileşke düzeyinden başlayıp diz üstü 5cm proksima halinde perforan ven ile sonlanan valsavva ile devamlı reflü akım izlenmiştir. Bu seviye distalinde venasefena magnada reflü izlenmedi. Venasefena magna en geniş yerinde 3.2mm olarak ölçüldü.
doktorum böyle bir varis sorunum var ne yapmalıyım?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
VSM nin çapı 3.2 mm imiş.bu hiç önemli bir varisi anlatmıyor.doppler raporunu başka bir yerde yaptırsanız muhtemelen hiçbirşey çıkmayacak.Kliniğimizde muayene ücretsizdir buyrun geliniz sizi birde biz değerlendirelim.

Merhaba doktor bey kopuk tedavisi oldum yurumemi istediler.bu tedaviden sonra neden yurumemizi istiyorlar bunun sebebini ve sizin bu yurume olayini yaptirip yaptirmadiginizi sormak istiyorum.ayrica sülük tedavisi hakkinda ne dusunuyorsunuz cok faydasinin oldugu soyleniyor.acil cevap bekliyor simdiden tesekkur ediyorm…
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimizde hastaya özel birşey (yürümek gibi) önermiyoruz.Normal yaşantınızda bir değişiklik yapmayınız hergün ne yapıyorsanız yine onları yapınız diyoruz.Sülük insandan ancak kan emebilir varis tedavi etmez (söylenenler tamamen yanlıştır)

erdoğan bıcakcı

kendim sağlık çalışanıyım sol bacağımda belirgin şekilde ayakta kalınca dahada belirgin şekilde damarlarım şişiyor vede ağrı yapıyor..kalpkamar cerrahına gittim hemen ameliyat dedi bende cerrahi müdeale yaptırmadan kurtulmak istiyorum,sizin yönteminizle ameliyat kac paraya olur ve kaç seans yapıyosunuz….şimdiden cok teşekkür ediyorum
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimizde varis tedavi ücretleri 300-6000TL arasındadır.SGK lı hastalara %50 indirim yapılmaktadır.Kesin ücret ve seans sayısı muayenede (ücretsizdir) söylenebilir.

Zeynep Ünver

Merhaba doktor bey. Annemin ayağına bir seans köpük tedavisi yapıldı. Bir ayağına yapılmış olmasına rağmen iki ayağı birden şişti. Acaba bu durum normal mi? Ne yapmamızı önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Normal değil.Mutlaka tedaviyi yapan doktorla temasa geçiniz.

devrim uzuner pekel

merhaba mustafa bey
polikliniğinize en kısa sürede gelmek istiyorum öncelkle merak ettiğim kısa bir süre önce ınternational hospitalda varislerim ile ilgili muayane oldum doktor klinik açıdan 3.evrede olduğunu söyledi 2 bacağımda da var ama sağ da daha yoğun olduğunu dober sonucu tespit etti.
ağrılarım sürekli bir şekilde devame diyor bacağımda kan akışını yada yavaş aktığını hissedebiliyorum ve hergün başka bir yerimde belirginleştiğini görüyorum ve moralim bozuluyor.
Ayrıca doktor bana doğum yapmadığım ve yakın bir tarihte düşündüğüm için doğum sonrasında ameliyat önerdi ben ameliyat olmak istemiyorum vede doğum öncesinde bu problemimden kurtulmak istiyorum sizce köpük tedavisi benim için uygun mu?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varis tedavisinde ameliyat çok eskilerde kaldı.Kliniğimizde sizi köpük+radiofrekansla tüm varislerinizden kurtarırız.

mehtap

merhaba dr bey;benim sorunum venöz reflü
sagda proksimalde 6,8mm,solda 5,5
dr um 30 basınclı varis çorapı verdi.ayrıca 2 tane hap.
benim sizden ricam bunun kesin çözümü varmı ameliyatla bunu ögrenmek istiyorum.astım tanısı konuldu bir ay önce.venöz reflü ile bir alakası varmıdır.
siz ne önerirsiniz tedavi kesin nedir.ayrıca ameliyat gerekli ise fiyatı nedir.şimdiden çok teşekkür ederim.iyigünler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kesin tedavisi elbette var.Hemde ameliyatsız (köpük,skleroterapi,radiofrekans,laser,…gibi) yöntemlerle varislerinden tamamen kurtulursunuz.Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 300-6000tl aralığındadır.SGK lılara %%0 indirim yapılmaktadır.

rojin

ameliyat olursam şişkinlik geçer mi peki bu akıntının sebebi nedir ve ameliyat için ne gibi testler yapılıyo kan ve idrar tahlili var mı şimdiden cok tşkler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kan ve idrar tetkikine ihtiyaç yoktur.Bu bir ameliyat değildir.Ayaktan ve anestezi uygulanmadan yapılan bir tedavi şeklidir

rojin

peki baldırımın hemen üstünde su toplamış küçük bi baloncuk var ayakta fazla durduğum zaman akıntı yapıyo bu nedir acaba bana bu konuda yardımcı olur musunuz
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Baloncuğunuzu görmeden yorum yapabilmemiz mümkün değildir.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.

dilzar

mrb doktor bey benim de varis sorunum var yaklaşık 3 yıldan beri ve baya şişkinlik var arada bi de akıntı yapıyo bacağım sizden öğrenmek istediğim kliniğiniz de tedavi olursam şişkinlik kesin geçer mi ve bi doktorum bana akıntının varisten kaynaklandığını en kısa zaman da tedavi olunması gerektiğini söyledi bu iki soruma cevap verirsenizçok sevinirim ve en kısa zaman da kliniğinize gelirim şimdiden çok tşkler iyi günler diliyorum
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Şikayetinizi net anlatamamışsınızAkıntı nasıl bir şey.Variste akıntı olmaz.Tedavi edilebilir bir varisiniz varsa hiç endişe etmeyiniz sizi ameliyatsız tedavi ederiz.Ama buna muayeneden (ücretsizdir) sonra karar veririz.

ayşe

mrblar bende 4 yıldan beri varis var ve bacağımda beni en çok rahatsız eden şişmiş olması 4 yıldan beri doktor doktor gezdim bana sürekli varis çorabı verdiler fakat bunun bi faydası olmadı fazla ayakta durduğum zaman daha cok şişiyo ve damarlar belirginleşiyo kliniğinize gelirsem uygulayacağınız tedavi kesin çözüm olurmu bu arada 20 yaşındayım
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimizde sizi varislerinizden %100 kurtarırız.Tedavi edilen varisler birdaha varis olamaz.Ama bu sizde birdaha varis olmaz anlamına değildir.Nasılki 5 yıl önce olmayan varisler şimdi varsa şimdi olmayanlarda ilerde olabilir.

ayşe

peki şişkinlik geçer mi
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varise bağlı şişkinlik geçer.

anıl

Merhaba. Yaklaşık iki aydır köpükle tedavi oluyorum. hep hafif ağrılar yaşadım ancak bir hafta önce yapılan köpükle tedaviden sonra ödem geçmesine rağmen ağrım çok var ve yanma ile birlikte . Daha önce de ağrı oldu ameliyatlım bacağımda ama doktorum normal olduğunu şişme ,rfenk değişikliği olmadığı için mümkün olduğunca dinlendirelim ve varis çorabımızı ihmal etmeyelim demişti. bayram tatili maalesef çok ağrılı oldu ve ağrı azalacağına yerinde duruyor. Sizce bu ağrı normal olabilir mi? Bu arada oldukca ileri düzeyde idim tedaviye öyle başladım ilginize çok teşekkürederim. Bir sorum daha İzmir de bir tedavi merkeziniz var mı?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
İzmirde tedavi merkezimiz yok.Ağrı için tedaviyi yapan doktorunuzla görüşünüz.

esma

Mustafa Bey merhaba. Ben 24 yaşımdayım. Buna rağmen bacaklarımın dizden yukarı olan kısmında kırmızı ve mor renkli 1-2-3cm uzunluklarında değişen, 1-2mm kalınlığında yaklaşık 30-40 tane bacağımın üst kısmını kaplayan çizgi şeklinde damarlar var. Özellikle regl dönemlerimde bu damarların olduğu bölgelerde ağrı oluyor. Tedavi ettirmeyi düşünüyorum fakat esas merak ettiğim bu yaşta bu kadar fazla kılcal damarın oluşmasının arkasında nasıl bir sağlıksal problem olduğu? Aileden gelen bir sorun değil bu. Sadece bende var. Tansiyonu düşük biriyim. Aşırı sıcakta bayılabiliyorum. Bu problem için doktora gittiğimde doppler çektirmemi önermişti. İkisi arasında nasıl bir bağlantı olabilir? Sanırım radyofrekans yöntemini önereceksiniz. Bu yöntemde de SGK geçerli midir? İlginize teşekkürler.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 300-6000tl aralığında olup SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

hatice

mustafa bey merhaba.Ben 2 gün önce köpük tedavisi oldum ama kahverengi lekeler oldu yapılan yerlerde bu lekeler kalıcımı yoksa geçicimi açıkcası korkuttu lekemi kalacak diye şimdiden teşekkür ederim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Köpük tedavisinden sonra leke olabilir.Kalıcı değildir.Kişinin bünyesine göre uzayabilir.

hatice bayramoğlu

iyi günler mustafa bey bahçelievlerdeki hastanenizde muayene oldum doblor çekildim iç varis çıktı bununla ilgili buhar tedavisi dediler ve çok yüksek bir mevla istediler acaba bu yöntemi siz uyguluyormusunuz
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bahçelievlerdeki hastane ile bir ilişkimiz yoktur.Bizim kliniğimizin ismi medicalart tır (sizin gittiğiniz yer sanırım medicalpark) Buhar tedavisi bir meslektaşımız tarafından denenen bir yöntem olup sonuçları henüz net değildir.Kliniğimizde (köpük,skleroterapi,radiofrekans,laser) uygulamaları yapılmaktadır.Varisiniz hangi boyutta olursa olsun yukardaki yöntemlerle tedavi etmekteyiz.

bera

Merhaba Hocam.Ben köpük skleroterapisi yaptırdım 15 gün sonrasında yapılan bölgede damarlar fazlalaşti. Önceki hali daha iyiydi bu geçici bi durum mu
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Onlarada laser yada radiofrekansla müdahele edilmesi gerekir.

hatice

hocam merhaba ben 3 hafta önce köpük tedavisi gördüm çok memnun kaldım ama tek sıkıntım hafif lekeler oluştu köpük uygulanan yerlerde o da sinir bozucu geçermi kalıcımı geçerse de ne kadar sürede geçer şimdiden teşekkür ederim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Lekeler geçicidir.Bazan 5-6 ay sürebilir.

hatice duyar

Merhabalar ben bugun köpük tedavisi gordum ama doktorum varis corabiyla ilgili bisey soylemedi giymeliyim soyleyebilirmisiniz
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizde klinik olarak köpük tedavisinden sonra Varis çorabı önermiyoruz.

burcu

merhabalar ben yurtdisindan yaziyorum cidi variz sorunlarim var (mor yesil kalin cikintili kivrimlar kasigimdan topuma kadar) iki bacamdada, 2 kere amelyat oldum ama yine variz olustu simdi bu tedavi yöntemini duydum ve yaptirmak istiyorum acaba mümkünmü bide nekadar bi süre icerisinde tedavi biter? randevu almak lazimmi? maliyeti nedir bu tür tedavilerin?
Op.Dr.Mustafa BOAT
Neden olmasın.Bu yeni yöntemler ameliyattan daha iyi sonuçlar vermektedir.Bir haftada tedavinizi yaparız tedavi sürecinde İstanbuluda gezebilirsiniz.Randevu işinizi kolaylaştırır.Kliniğimizde varis tedavi ücreti 400-8000tl aralığındadır.Sizin anlattığınız varis ileri bir varistir İkinci rakamı yada o rakama yakın bir ücreti düşünerek geliniz.

nuray keskin

Merhaba ben sa ayaımdan köpük tedavisi diye gittim amma amaliyat an sonra girdumki delik delik kesip dikişler ise yaramayan damar lari aldık 25 tane küçük kesik dikiş ler var ben köpük dediydimya geri kalan ni köpük olacak dendi doğru tasarımı kesilmesine köpük olmuyor mu ikinci ayaımdan korkuyorum olim mi samsun yada istanbul tel numaranızı kilicmi zin adresini yazarmisin iz
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bütün varisleriniz köpükle tedavi edilebilirdi.Kliniğimizde bu imkanı bulabilirsiniz.
TEL:0212 574 25 25

merve

merhaba
ben köpük tedavisi oluyorum..bu hafta yapıldı…..fakat tam kasığımın altında bacağımda 4 gün sonra bir sertlik ve kızarma ile birlikte yürüyünce oluşan bir ağrı oldu…varis çorapları 2tane üst üste kullanıyorum .ağrıyan bacağımdan birtanesini çıkartmamı istediler…ama hala ağrım var…o bölgeye köpük uygulanmamıştı…bu ağrı tehlikeli olurmu…neyapmalıyım….çok teşekkürler…
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Tedaviden sonra bu tür şikayetler olabilir.Endişe etmeyiniz.Doktorunuzla görüşmeniz daha iyi olur.Biz klinik olarak tedaviden sonra varis çorabı önermiyoruz.

ERGUN

KIZIM 16 YAŞINDA DİZİNİN YAN TARAFINDA VE ÜST KISIMLARDA BEZE ŞEKLİNDE ŞİŞLİKLER VAR.ZAMAN ZAMAN AĞRI YAPIYOR.ULTRASONLA BAKILDI,MR ÇEKİLDİ.
KÖPÜK TEDAVİSİ ÖNERİLDİ.UYGUN OLURMU
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Uygun olur.En etkili tedavi şeklidir.

zubeyde arslan

Merhaba doktor bey on yıldan beri varis sorunu Yaşıyorum üç ay önce doktora gittim bana ameliyat olmami söylediler bende olmak istemiyorum uyguladiginiz yontemle tamamen kurtulabilirmiyim
Prof Dr.Hasan Berat CİHAN
Kliniğimizde varislerinizden ameliyata göre çok daha iyi sonuçlar veren KÖPÜK+RADİOFREKANSLA tedavi olabilirsiniz.

aysun güler

40 yaşındayım. venöz sistem doppler usg sonucu şöyle:
sol eksternal iliak, ortak femoral yüzeyel ve derin femoral, popliteal,trifukasyon venlerinde spontan akım izlenmektedir. augmentasyona ve kompresyona yanıt tabiidir. ven kalibrasyonları ve akım yönleri doğal olup trombüs lehine bulgu saptanmamıştır. safenofemoral bileşke çapı nötral pozisyonda 6.6 mm valsalva ile 9.3 ölçülmüştür.vsm çapı diz üstünde 3.6 mm diz medialinde 3.2 mm diz altında 3.1 mm olarak izlenmiştir. sol uylukta vsm ile ilişkili en genişi 2.8 mm sol bacakta en genişi 6.2 mm çapında (tortuoz seyirli ve reflü akım izlenen) yüzeyel variköz venler izlenmiştir. sol bacak üst ve orta kesimde yüzeyel venler ile ilişkili en genişi 2.7 mm çapında olan az sayıda reflü akım izlenen dilate perforan ven izlenmiştir. sol vsp çapı 2.9 mm olup normalin üst sınırındadır. sol bacak arka kesimde vsp ile ilişkili en genişi 4.5 mm çapında az sayıda dilate yüzeyel ven izlenmiştir. sfb’de vsm’nin tüm trasesinde valsalva boyunca devam eden reflü akım izlenmiştir.
bu sonuçlara göre kesin tedavi köpüklemi yoksa cerrahi müdahale ile mi olur. tetkiktende anlaşılacağı üzere damarlarda kaçak var. köpükle kaçak tedavi edilir mi. yoksa bunun için cerrahi müdahale şart mı? ist. dışından yazıyorum. tedavi şekli konusunda bilgi verirseniz sevinirim. tedavi sizin müdahale edeceğiniz boyutta ise kaç seans süreceği ve fiyatı konusunda bilgi verir misiniz?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varis tedavisinin esası varisli damarı yok etmek üzeredir.(kapakçık tamiri gibi bir yöntem yoktur) Varisli damarın yok edilmesi için iki fiil vardır.1-yakmak 2-atmak
Yakmak için:köpük skleroterapi yada laser radiofrekans kullanılır.
Atmak için:Ameliyat etmek gerekir.
Varisinizin ebadı derecesi ne olursa olsun (yeterki tedavi edilebilir olsun ameliyat dahil) biz köpük+radiofrekansla tedavi ediyoruz.
Tedavinizin ne kadar sürebileceüini ancak muayene (ücretsizdir) den sonra söyleyebiliriz.Genellikle 3-5 günde bitirebiliyoruz.

Ahmet Kayakal

Doktor Bey;

Bilateral Alt Extremite Derin Venöz Sistem Renkli Doppler Sonografisi çektirdiğim zaman aşağıdaki sonuç çıkmıştır. Bu sonuca göre ne yapmalıyım?

Valsalva manevrası ile sağ ana femoral vende ve sağ safenofemoral bileşkede grade 1 yetmezlik ile uyumlu ters yönlü akımlar elde edilmiştir.

Saygılarımla…
Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
Bu bulgu önemli değil.Hemen herkeste çıkabilecek sonuç.Klinik muayene bulguları ile değerlendirmek gerekir.Kliniklerimizde ücretsiz muayene olabilirsiniz.

gulden

Merhaba.ben 29 yasındayım ve bacağımda morluklar var kopuk tedavisi geçiririm.kılcal damarlarda var sanırım kılcal damarlara yapmıyorsunuz.yanlısmı anladım ben..
Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
Kliniğimizde hepsini çaresi vardır.Sizi tüm varislerinizden kurtarırız.

Pelin

Köpük tedavisi görüyorum ilk seansım morluklar fena normal dimi hocam geçmez diye oldukça korkuyorum
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Tedaviden sonra morluklar olması normal.Geçicidir dert etmeyiniz.

Lale Özdemir

Hocam İyi Günler

Benim genç kızlığımdan beri önce ince kılcal damarlar halınde varislerim vardi.Evlendim bir doğum yaptım ama hormonal sebeplerden dolayı çok kilo aldım .!2o kg civarındayım.Hem kalın hem ince her ikii bacağımdada çok varis var ağrılarım çok .Bu köpük tedavisi bana uygulanabilirmi? Bacaklarım çok kalın bandaj sorun dediler .Birde ben Kadıköydeyim burada yeriniz nerede bilgi verirseniz sevinirim.
Prof.Dr.Hasn Berat CİHAN
Öncelikle tetkiklerinizle beraber kliniğimize gelirseniz size yardımcı olabiliriz.
Adres:Bağdat cad. Çifte havuzlar Ak bank üstü.368 68 35-350 85 41

ünzile

iyi günler kolay gelsin annemin iki bacağında da kalça altından başlayıp topuğa kadar giden ve doktorun dediğine göre 9mm kalınlığında varisler var doktor ameliyatsız geçmez dedi ameliyat ve varis çorabı kıullanarak 6 sene içinde hiç bir iz kalmayacağını söyledi ama annem ameliyatb olmaktan korkuyor .Sizce köpük tedavisi uygulanarak varislerden tamamen kurtulabilir mi. Tedavi kaç gün sürüyor ve tedavi ücreti tahmini ne kadardır. Biz kastamonudan geleceğiz.Orada uzun süre kalması imkansız bilgi verir misiniz teşekkür ederim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimizde 3-4 günde köpükle tedavi olabilir.Tedavi sürecinde İstanbulu lale mevsiminde doya doya gezebilirsiniz.Kliniğimizde varis tedavi ücretleri 400-8000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

Gönül

Ben yirmi gün önce sol bacağıma bir seyans köpük tedavisi yapıldı yedi gün varis çorabı kullandım son bir haftadır bacağımda yürüyünce şişlik sertleşme ve ağrı olur.Bu yüzden ortopedi uzmanına gittim bana ödem olduğunu söyledi. Bu köpük tedavisinden sonra görülen bir durummudur? (Köpük tedavisi uygulayan doktorla da görüştüm ona bağlı olmadığını söyledi.) Teşekkür ederim.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bence tedaviyi yapan doktora gidiniz.Onun fikri önemlidir.

iclal

adanadaki vermiş olduğunuz telefon numarasını arıyorum fakat ulaşamıyorum 0 322 458 84 84 adana için başka telefon numaranız varmı
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Adanadaki yerimiz İstanbul kadıköye taşınmıştır. Adanada verebileceğimiz başka numara yoktur.

sinan donertas

Hocam utrosana girdim bana doktor orumcek varis var dedi ayaklarim agriyo cok ne yapmam gerek
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Tedavi olmalısınız.Kliniğimizde sizi köpük+radiofrekansla tedavi ederiz.

fatos gul

Ben varis ameliyati oldum uc ay once dort seansta kopuk tedavisi yaptirdim simdi hamileyim kopuk tedavisine devam edebilirmiyim sorun olurmu
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Doğum sonrasını bekleyiniz.

özgür

3 yıl önce bacaklarımda , özellikle sıcaklarda ve geceleri, karıncalanmalar var diye doktora gittim. Kasıklarımdan bir cihazla ölçüm yaptılar. Ikınmamı istediler ve her iki bacakta da 3. derece kaçak tespit ettiler. Acil ameliyat dediler. Kasıklarımdan küçük bir operasyonmuş. Üç yıl geçti. Hala arada bir karıncalanma oluyor, uyuyamıyorum. Fakat uzun sürmüyor. Bazen işten gelince ayaklarımı kaldırıyorum, şimdilik yeterli gibi ama uzman görüşlerine ihtiyacım var. slm…
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimizde muayene ücretsizdir.Buyrun gelin durumunuzu değerlendirelim

Yelda

Hocam, 2 hafta önce bana köpük tedavisi ve radyofrekans uyguladınız.
Sol alt bacağımda tedaviden sonra olan morluk gecmedi ve taş gibi sertlik oluştu. Ayrıca ağrıyor.Tedaviden önce orada o ağrı yoktu Onun haricinde memnunum. Ne yapmalıyım?

Teşekkürler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Hiç endişe etmeyiniz 15 gün içinde birşeyiniz kalmaz.

Sevgi YILDIZ

Merhaba…Benim bacaklarımda kılcal damar şeklinde damarlar var uzman bir doktora gittim bunların varis değil damar tıkanıklığı olduğunu söyledi.Ayaklarımda uyuşma,karıncalanma ve ağrı yapıyor.Yoğun iş temposundan dolayı hiç bir yere gidemiyorum.Bunlar köpük tedavisiyle gider mi.Ne kadar sürede iyileşir Ankaradayım yönlendirebileceğiniz bir yer var mı acil yardım istiyorum
Op.Dr. Mustafa BOLAT
Ankarada tavsiye edebileceğimiz bir yer yoktur.Kliniğimize gelebilirseniz size yardımcı oluruz.

eda yanan

Ben meme ca siyim. Varislerim icin kopukle tedavi oluabilrmiyim. Tesekkurler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Meme CA tedavi edilmiş ve şu anda proplem yoksa neden olmasın.

öznur

merhaba hocam ben 33 yaşındayım 2 bacaklarımda ince varis var.köpüktedavisi olmam gerektini söylediler…yalnız korkularım var 1.korkum daha çovalırsa varislerim ve ayrılarım 2.sorum köpükle yok edilen damarlarım olmayınca kan dolaşımım iyi olacakmı 3.birde bana dopler yapmadılar direk köpük tedavisi için günverdiler sizden ricam beni ve diyer arkadaşlarımızı bilgilendirmenizi rica ediyorum…..
Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
Tedaviye bağlı varis çoğalmaz.Varisli damarların sizin dolaşımınıza pozitif bir katkısı yoktur.Doppler ana toplar damarlarda bir anormallik düşünüldüğünde (derin ven yetmezliği yada derin ven trombozu)gerekir.Yoksa lüzumsuz bir tetkiktir.

rana

merhabalar kabalık yapmak istemem kusuruma bakmayın lütfen ama kayseri de varis tedavisi yapan önerebileceğiniz bir doktor var mı? istanbula size gelmeyi çok istedim ama ekonomik ve zaman ile ilgili şartlarımı inceleyince şimdilik imkanlarım el vermiyor. teşekkür ederim.
Op.Dr.Onur GÜRER
Maalesef size Kayseride bir isim ve adres veremiyoruz.Bildiğimiz bir yer yok.

esra

Merhaba sayin hocam öncelikle kolay gelsin diyorum. .ben yaklasik 5 hafta önce lazerli varis ameliyati oldum ayagimda hafif şişlik vardi gecen hafta doktorum kopuk tedavisine basladi fakat igneden sonra ayagim daha çok sismeye basladi ayagimi yukari kaldırıp dinlendirdigime raragmen halen hic bir gelişme yok birde size sorma geregi duydum bu normalmidir acaba beni aydinlatirsaniz cok sevinirim simdide teşekkür ler iyi çalışmalar
..
Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
Anlattığınız durum mutlaka uzman bir doktorun (kendi doktorun daha uygun olur) görmesi gereken bir vaziyettir.

engin ateş

sayın hacam ben engin her 2 ayamda acık yaralar var kronük venüz ülser diyorlar oksijen tedavisi görüyorum ama ayaklarım gecmiyor tekrara ve tekrarlatıyor bana yardımcı olurmusunuz saygılarımla
Op.Dr.Onur GÜRER
Size yardımcı olmak isteriz.Buyrun kliniğimize geliniz.Gelir iken elinizdeki tüm tetkikleri getiriniz.

Arzu

Merhabalar ben iki bacagimdan ameliyat oldum daha sonra diger damarlar icin köpük tedavisi uyguluyor doktorum benim sormak istedigim sizin tedavinizde köpük tedavisinden sonra bacaklar kac gün sarıli kaliyor tsk erdeim
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Biz hastalarımızı ameliyatsız (varis hangi boyutta olursa olsun) tedavi ediyoruz.Hiçbir zamanda bandaj yapmıyoruz.

nilay

MERHABALAR benim sol bacagımda dizimin arkasından yukarı doğru varisim ağrısı üzerine dr.a gittim ultosonu cektır köpük tedavisi uygulanca fazlalık kesilip alıncak dendi Ultrosonda RDUSG incelemede sol VKP proksimalde uyluk lateralinde 3 mm ye kadar genişlemiş ve tortuöze görünümündedir.Valsalva manevrası esnasında 3,5 mm ye kadar genişleme ve proksimalde 1-2 sn süren reflü izlendi.Vena safena magna bileşke düzeyinde 5.5mm genişlemekte olup bu düzeyde ve trase boyunca reflü izlendi gibi yazılar var bende tekrar korktuğum için doktoruma gidemiyorum benim sonuçuma göre varisim ne durumdadır bu kesip fazlalığı alma toparlama nedir sonrası cok fazla ağrı istirat etmem gerekiyormu 2 cocuğum var okula götürüp getiriyorum sorun yaşarmıyım aydınlatırsanız çok sevinirim iyi çalışmalar…
Op.Dr.Onur GÜRER
Kliniklerimizde genişliği 0.1 mm-25 mm arasındaki tüm varisleri (uzunluğu ve yaygınlığı ne kadar olursa olsun) lazer, radyofrekans, likid skleroterapi veya köpük tedavisiyle ameliyatsız ayaktan tedavi ediyoruz. Tedavi varisin yaygınlığına göre 1-4 seans sürebilir ancak ücret seansa bağlı değil yani bir defa ücret ödüyorsunuz. 15-20 dakika süren seans sonrası işinize dönebiliyorsunuz. Tedavi ücreti varisin yaygınlığına ve kullanılan teknolojiye göre 400-8000 TL arasında değişiyor. SSK,BAĞ-KUR , memur ve bunların emeklilerinden muayenede fark ücret almıyoruz, tedavi etmemiz halinde bu fiyatlardan % 50 indirim yapıyoruz, varisinizin tipi,yaygınlığı ve kullanılacak teknolojilere (lazer-Radyo Frekans) göre bu 400 – 4000 TL aralığında değişen bir miktarda ücret ödüyorsunuz. Ödediğiniz bu ücret karşılığında 1 yıl boyunca garanti altında oluyorsunuz, varislerinizle ilgili olabilecek tüm sorunlarınızı ücretsiz olarak tedavi ediyoruz.

Burcu Çetinkaya

İyi akşamlar annem yaklaşık 1 ay önce varisleri için köpük tedavisi oldu.fakat 15 gün sonra birden kötüleşti.bacağına kan pıhtı atmış ve damar tıkanıklığı meydana geldi.buda yetmezmiş gibi kanında mikrop çıktı(83) antibiyotik verdiler daha da mikrop yükseldi.kan sulandırıcı kullanıyordu oda bütün değerlerini yükseltmiş.göğsü çok ağrıyor uyuyamıcak kadar. tedaviyle alakası olabilirmi.ne yapmalıyız.hangi bölüme başvurmalıyız.teşekkürler kolay gelsin.
Op.Dr.Onur GÜRER
Tedaviyi yapan uzman doktorla temasa geçiniz.

Arzu

iki bacak ucreti kesin nedir acil amelyat olmam gerekiyor birde ne kadar surede yeniler
Op.Dr.Onur GÜRER
Kliniğimizde tedavi edilen varisler bir daha asla varis olamaz.Ama bu sizde bir daha varis olmaz anlamına gelmez.Muayenemiz ücretsiz olup tedavi ücretleri 400-8000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

dilek

Hocam merhabalar.benim her iki bacakda da geniz yetmezlik var.hastanede calustigim sure zarfında sol bacak çok ilerlediği için baldirdan kasikdaki damara kadar lazerli ameliyat oldum.yalniz söyle bi durum var.bacakdaki baldir kismima bir kacagi önlemek için bisey yerleştirdiler sanirim.buda bacak baldirimin diğerine gire lakin gözükmesine sebep oluyor.agri ve şişmeler de halen devam etmekte.keşke ameliyat olmasaydim diyorum.hem agrilatim devam ediyor hem de estetik olarak sisiyor ve çok kotu duruyor.kacak olan her iki tarafça koouklu tedavi ile kapatılabilir mi.saygilarimla..
OP.Dr.Mustafa BOLAT
Tetkiklerinle beraber kliniğimize gelirseniz size yardımcı olmaya çalışırız.

mustafa

Hocam merhabalar sagda varikoselim var bana yardimci olurmusunuz
OP.Dr.Onur GÜRER
Varikosel için bir üroloji uzmanına gözükmelisiniz.