Varis Ameliyatı

Öncelikle bir hususu konuya geçmeden önce aktaralım Varis Ameliyatı artık gelişmiş merkezlerde nerdeyse hiç uygulanmamaktadır. Bunlardan birisidi Medical Art Cerrahi merkezi olup hastalığın tedavisine dair uyguladığımız teknik olarak ise sadece Ameliyatsız varis tedavi uyguluyoruz. Aşağıdaki linkten detaylarına bakabilirsiniz. Burada yer alan bilgilerin amacı ise hastalarımızı bilgilendirme amaçlı olup eski yöntemler ve merkezimizde uygulanan 20 dakika içinde başarılı sonuçları veren ameliyatsız teknikleri karşılaştırmanız amacı iledir.

Ameliyatsız Varis Tedavi detayları için tıklayınız.

Varis Ameliyatı ile Yapılan Tedaviler

İnsanlığın varolmasından buyana hastalıklarda varolmuştur. Günümüzde teknilojonin ve imkanların gelişmesi ile bilimsel anlamda cerrahi yöntemler uygulanmaya başlamış ve bilim ekseninde bir çok varis ameliyatı dennemiş başarılı olan bir kaçı günümüze dek uygulanmıştır. Tam olarak gelişmemiş bir çok hastanede halende uygulanmakta olan Varis ameliyatı çeşitleri ve uygulanışı iyi ve kötü yönleri aşağıda yer almaktadır. Tekrar belirtmek gerekirseki aşağıda okuyacğınınız yöntemlerin hiç birisi merkezimizde uygulanmayan sadece sizleri bilgilendirme amaçlı bir yazıdır.

Kapakcık Onarımı Varis Ameliyatı

Hastalığın ana sebebi olan kapakcık problemini onarmak üzere geliştirilen bu yöntemde toplardamarlarda bulunan kapakcıklar kanın geri kaçışını engelleyememesi durumunda varis hastalığı meydana gelmektedir. Bunu önlemek için geliştirilen kapakcık onarımı ameliyatı ile yapılan operasyonlarda başarı oranı düşük ve tekrarlama oranı yüksek olması nedeniyle çok az kullanılıyor.

Hook Venektimi Uygulaması

Ameliyatın adı bir aletten gelmektedir. Daha çok ilerlemiş kalın varislerde uygulanabilen Hook venektomi ameliyatı Hook (Kanca) aleti ile varisli bölgede yapılan 0,5 cm oranında kesi yapılarak hook aleti ile damar çekip çıkarılmaktadır. Orta ve ince varislerde uygulanamaması ve tedavi sonrası tekrarlama riski yüksek olması sebebiyle ve birden fazla dezavantajı bulunan bu yöntemde hekimler arasında unutulmaya yüz tutmuştur.

Pake Eksizyonu

Yıllar öncesine kadar kliniğimizdede uygulanmış olan Pake Eksizyonu varis ameliyatı operasyonlar arasında en başarılı ve günümüzde uygulanan varis ameliyatı yöntemlerinde başı çekmektedir. Varisli damarların sadece lokal anestezi ile 2 – 3 mm genişliğinde bir kesi ile damarın çıkarıp bağlanarak kesilmesi yada sadece bağlanması ile yapılmaktadır. Köpükle varis tedavisi yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile kliniğimizde uygulamasına son verilen pake ameliyatı ileri derece varislerde diğer yöntemlere göre daha az kesi ve iz kalması nedeniyle avantajlıdır.

Varis Ameliyatı Gereksizdir
Son olarak sizlere bir mesajımız var başlıktada gördüğünüz gibi yukardaki ameliyatların tümü şuan için gereksizdir. Gelişmiş teknoloji ile artık ne narkoz, ne kesi nede ameiyat izi nede varis hastalığının tekrarı söz konusudur. Merkezimizde sadece 20 dakikalık seanslarda 3-6 seans ile ömür boyu varislerinize veda edebilirsiniz.

Detaylı bilgi için:
Medical Art Varis Tedavi Merkezi – 0212 573 50 75 – Varis Ameliyatı

blogger Varis Ameliyatıfriendfeed Varis Ameliyatıtumblr Varis Ameliyatıdelicious Varis Ameliyatıdiigo Varis Ameliyatıstumbleupon Varis Ameliyatılivejournal Varis Ameliyatıshare 16 16 Varis Ameliyatı

Varis Ameliyatı için 31 yorum yapılmış


yörük l8

sürekli varis çorabı kullanıyorum.dizüstü, külotlu ağrılarım azalıyor.doktora gitmedim.bunun zararı olurmu.
Op.Dr.Atilla KAYIHAN
Hayır olmaz.

seher

benim varisim var amaliyat damar cıkacak dediler korktum sulukle tedavi olmak istiyorum kullanırsam geçirirmi ve herangi bir tehlikesi varmı ?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Sülüğün varis tedavisinde yeri yoktur.Ancak kendinize zarar verebilirsiniz.

metin

merhaba varis ameliyatı olmam gerekiyomuş damarın çıkması gerekliymiş neyapmam gerek yardımcı olurmusunuz?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Şayet kliniğimize müracaat edrseniz sizi ameliyatsız yöntemlerle (köpük,radiofrekans,laser,…gibi) çok başarılı bir şekilde tedavi edebiliriz.

ayhan

selam sayın hocam bende 20 yıldır varis var daha önceleri çok az vardı snradan ilerledi en son doktora gitiğimde büyükleri amelyatla küçükleri lazerle alacaz dediler bende amelyatan korkuyorum ayaklarımın alt kısmı siyah leke sanki kan toplanmış dizimin altı boncuk şekilinde baldırlarımda bir kaç yerdedamarlarım şişmiş çok kötü ağrı yok ama rahatsız oluyorum bazen ağrı yapıyor benim ne yapmam gerekiyor amelyat çok zormu ben amelyatan çok korkarım onun için geçiktirdim ne gibi tavsiye edersiniz amelyatla ilgili bilgi verirseniz çok memnun olurum yaşım 48 amelyat olursam yatalak olurmuyum bana net bilgi verirseniz çok sevinirim ve adresinizi yazın yanınıza gelmeyi düşünüyorum saygılarımla
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Size tavsiyem en kısa zamanda kliniğimize (MEDİCALART) uğramanız.Sizi ameliyatsız tedavi edebiliriz.

sevinç çavdar

hocam benim 12yıldır varisim var toplar damar doktora gittim birinci derece olduğunu söyledi lazer tedavisiyle düzelirmi
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Ne ile düzeleceğine uzman hekim karar verse daha iyi olur.Daha kolay yöntemlerde var.Kliniğimizde tüm tedavi yöntemleri var muayene ücretsizdir şayet müracaat edeseniz sizi aydınlatırız.

Nihan Göymen

Ben 6 yıl önce varis ameliyatı oldum.Şikayetlerim aynı bacakta tekrar oluştu.Ağrı ve şişlikler şeklinde.Aynı bacakta tekrar ameliyat olma durumu varmı?
Yani o damar çıkarıldığına göre bi sonraki işlem ne olabilir?
Yanıtlarsanız sevinirim.
Saygılarımla…
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimize gelirseniz sizi ameliyatsız tedavi ederiz(köpük,radiofrekans,laser,..ile) Varisiniz hangi boyuttta olursa olsun yeterki ana toplar damarınızda bir proplem (trombose,ileri yetmezlik,..gibi) sizi tedavi yapabiliriz.

Hikmet Keskin

Merhaba,
Lazer ile yapılan varıs amelıyatlarında hasta kac gun sonra ıs bası yapabılır?
Tesekkurler.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimizde yapılan tedavilerde hastalarımız aynı gün işine dönmektedir.

diyar altundere

benim burdaki doktorlarim varis icin almaliyat olmam gerektigini soyledi yasim henuz 23 ve futbolcuyum bu benim futbol oynamami ve ileri yaslarda sorun yaparmi amaliyat olmam ?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimize müracaat ederseniz sizi ameliyatsız tedavi ederiz yaşantına normal devam edersiniz.

ÇİĞDEM BOSTANLI

Merhaba
bacagımda kasılma ,kramp ve şişme gibi problemlerle kalp damar doktoruna gittim sol bacağımda toplar damarda venöz yetmezliği varis oldugunu ve köpük tedavisi yaptırmam gerektiğini belirtti bana varis çorabı ve bir ilaç yazdı su anda kullanıyorum fakat bacagımdaki damar da kasılma son zamanlarda daha sık olmaya basladı dizimin altından yaklasık 20cm den baslayan ve şişen damarım kasık bölgeme kadar belirginleşmeye basladı artık her yönden rahatsızlık duymaya baladım köpük tedavisini internetten izledim aslında biraz korkuttu. Bunu yapabilecek profesyonel bir doktora ihtiyacım var. teşekkürler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimiz 15 yıllık bir deneyime sahip ancak köpük tedavisi korkutucu bir tedavi değil.Varis tedavi metodları arasında uygulanaşı itibariyle en kolay ve sonuçları en iyi olanıdır.

osman demir

doopler sonucu doktor benim ameliyatsız tam düzelemeyeceğimi söyledi.ben köpük tedavisinden bahsettim bana uygun olmadığını söyledi lazerde tam sonuç vermez dedi.köprü yan damarından bahsetti buraya köpük ulaşamaz dedi tekrarlarmış sizce kesin ameliyatmı olmalıyım
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Size ameliyat tavsiye eden doktora ameliyattan sonra tekrar varis olup olamayacağını soracaktınız.Çünkü ameliyattan sonra varis olma ihtimali 3 yıl içinde %50-60 oranındadır.Köpük tedavisinde bu oran %4-5 dir hangisi daha iyi sonuç ona siz karar veriniz.

başak

babamın varisleri 20 yıl kadar gecikmiş.ama şuanda aktif olarak çalışma durumunda. ameliyat olduktan sonra çalışmaya devam edebilir mi ? yada kaç zaman sonra işine tekrar dönebilir ?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimizde varis tedavileri ameliyatsız yöntemlerle (köpük,radiofrekans,laser,scleroterapi,..gibi) yapılmaktadır.Tedavi seanlar şeklinde olup istirahat gerekmemektedir.Hastalar tedavi olduğu gün bile tüm günlük işlerini yapabilmektedir.

mekiye bilen

34 yaşında işim gereği sürekli ayakta çalışan bir hemşireyim.bekarlığımda yüzeyel olan damarlarım yaş ilerledikçe ve gebeliklerden sonra inanılmaz ağrılara ve gürüntü olarakta çok çirkin boyutlara ulaştı.her iki bacakta kasıklarıma kadarilerleyen parmak kalınlığında kıvrımlı büyük varislrim mevcut.bu beni psikolojik olarak çok etkilemekte.şöyle ki yazın gelmesi benim için bir işkence oldu.diyarbakırda ikamet etmekteyim .benim sizden ricam varislerimden tamamen kurtulmamın mümkün olup olmadığını tedavimin nasıl ne kadar süreceği ve tedavi maliyetlerimin nekadar olacağını bildirirseniz çok sevinirim. yardımınız şimdiden teşekkürler…
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varislerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.Tedaviniz 7-10 gün sürebilir.Size köpük ve radiofrekans uygularız.Bizim kliniğimizde çok özel olmadıkça tedavi ücretleri SGK lılar için 300-3000TL.aralığındadır.Hemşirelere %25 ilave indirim yapılmaktadır.Varisiniz çok çok ileri boyutta değilse karşılaşacasğınız en yüksek ücret 2250tl olabilir.

Fikret SUNALI

Selamlar. Dizaltında oluşan varislerim için bir üniversite hastanesine gittim. Dopler çektirdim.Doktor bey Onları kontrol etti. Ameliyat yada Lazer’in Fakülte’de yaplıdığını söyledi. Sonra lazeri pek tavsiye etmedi en iyisi Ameliyat olduğunu söyledi.Sizce Köpüktedavisimi,Lazermi,Yoksa hiç istemediğim Ameliyatmı. Teşekkürler.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Köpük tedavisi ile diğer saydığın yöntemlerin hepsinden daha iyi sonuç alırsın.

gülsen canikli

almanyada yasiyorum.iki gün sonra variz ameliyati olacam.varizim parmak kadar kivrikli.burada variz merkezinde bana ameliyat dediler diger köpük felan denilmedi.aciba orada yazin izine geldigimdemi yaptirsam diye caymaya basliyorum.sizce bendede frekansla olurmu?cünki dezavantajlarinizda variz kivrik olmayacak yazmistiniz.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Bizim kliniğimizde varisiniz hangi boyutta olursa olsun ameliyatsız tedavi yapıyoruz.(Köpük,radiofrekans,laser,skleroterapi,…gibi yöntemlerle) Başarı oranımız ameliyata göre çok daha yüksek.Hem tedavini olup hemde İstanbulu gezebilirsiniz.

Metin

merhaba

yardımlarınnız için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmlar dilerim. benim varis problemi var malum.
-sol vsm de valsalva menevrası ile grade 3-4 reflü

nasıl tedavi olabilir. SSK lıyım maliyeti nekadar.
teşekkkür ederim
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Köpükle tedavi yapabiliriz.Tedavi ücretini muayene esnasında belirliyoruz.Ancak size alt ve üst sınırını yazabilirim.300-3000tl.aralığı.

berk

Merhabalar

Yaşım 18 sağ dizimin arkasından başlayıp dizimin etrafında dönen şişkin bir varisim bulunmaktadır. Ultrason çekildiğim zaman çapının 5,9 mm olduğunu yazmaktadır bazı günler aşırı derecede ağrı yapıyor ve yürüyemiyorum bile. Doktor ameliyat dedi bu ameliyatı olursam sonucunda tekrar bir varis oluşabilme durumu var mı ? Ameliyattan sonra eski sağlığıma kavuşabilir miyim ( Vücut geliştirme ve Futbol ) bunları yapabilecek miyim ?
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varisinizi ameliyatsız yöntemlerle (köpük,radiofrekans,laser,…gibi) yöntemlerle ameliyata göre çok daha başarılı olarak tedavi yapabiliriz.Gerek tedavi sürecinde gereksede daha sonra düşündüğünüz tüm sportif aktiviteleri yapabilirsiniz.

cemile

merhaba her iki bacakda varisler var…bilateral alt ekstremite venöz renkli doppler us: ayakta ve augmentasyon distal release manevraları eşliğinde yapılan incelemede,femoro popliteal ve krural venler patent ve kompresibi olup,trombozis izlenmektedir.femoro popliteal sistem ve krural sistem derin venlerinde augmentasyon -release manevları eşliğinde yapılan incelemede derin venöz yetmezlik ile uyumlu olabilecek retrograd akım saptanmadı.sağda safen -femoral bileşkede valsalva ile kontinü(4sn)reflü izlenmiştir.S.magna normelden geniş olup augmentasyon -release krural bölgede 4sn süren retrograd akım mevcuttur.GSV çapı diz üstü düzeyde 5,7mm,diz altında 6mm,dir.solda safenofemoral bilekşde valsalva ile reflü saptanmadı..krural bölgede augmentasyon -release manevrası ile 2sn süren retrograd akım mevcuttur.GSV çapı düz üstü düzeyde 5,3 mm..,diz altında 2,1 mm,dir ..safena parvada dilatasyon ve retrograd akım saptanmadı. perforan venlerde dilatasyon izlenmedi.dopplerin sonucu bu şimdi siz değerli hekimlerimize sormak istiyorum,bu sonuca göre ben lazer olabilirmiyim.doğrusu lazer tedavisimi bu sonuca göre yaptırmam gereken.ve belimden uyuşturcaklarmış bu gereklimi?her iki bacağımın dizlerimin sağında ve solunda şişlikler var ve sağ dizimin arkasındada var yumurta kadar bu şişlikler zokluyor,ağrıyor ve bacak baldırlarımda süretli kırap şeklinde ağrı var..şişlikler bu vaisten mi accaba doktora sordum lazerden sonra görcez dedi.doppler yapanda bunun varisle alakası yok dedi romatizmam var iltihapsız onuda gittim sordum yok dedi ondan değil,şimdi ben ne yapacağımı bilmez bir durumda ağrılarımla kıvranıyorum inanın ki,doktor beyden hastanede açıklama rica ettim lazer yapcaz belden uyuşturcaz dedi bu kadar hocam bu bir hasta için yeterli bir bilgimidir bir gece hastade kalcaksın dendi.doğrumu?….açıkcası hekimim bana güven vermedi özürdileyerek söylüyorum.lütfen sizden ricam bu sonuçlara göre un uygun tedavi şekli nedir bana….SEVGİLERİMLE İZMİRDEN CEMİLE VAROL.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Cemile hanım;raporu yazar iken bir yerde sanırım yanlış yazmışınız{trombozis izlenmektedir} ifadesi yanlış olsa gerek.Çünkü bahsi geçen damarlarda trombosis olsa size hiç bir tedavi yöntemi uygulanamaz.Bizim siteyi inceledi iseniz laser tedavisinin hastaya eziyet ve ekonomik kayıptan gayrı bir şey vermediğini görmüşsünüzdür.Hastalar ameliyat kadar bir sıkıntı çekmekte ameliyat kadarda sonuç alamamaktadır.Varis tedavisinin esası varisli damarı yok etmektir.Buda iki türlü olur:1-ameliyatla alıp dışarı atmaktır.2-Yakarak içerde yok etmektir.Yakma fiilide iki şekilde olur.a-fiziksel(laser yada radiofrekans)b-kimyasal(köpük yada skleroterapi)Köpük uygulaması çok kolay çok etkin olduğu halde meslektaşlarımız neden zor olanı seçerler anlamam.Umarım bu yazdıklarımdan sonra tekrar düşünür ve durumunu değerlendirirsiniz.Bize bacaklarıyın resmi ile beraber raporun aslını scan edip gönderir iseniz sizi daha fazla aydınlatırız.e-mail adresi(drmustafabolat@hotmail.com)

selçuk

varis ameliyatının tekrarlama riski nedir? Eğer tekrarlarsa 2.kez aynı bacaktan amelıyat olunabilirmi.? Tesekkurler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
3 yıl içinde varis oluşma ihtimali %50-60 oranındadır.Bu zamanda ameliyatı neden soruyorsun ameliyat artık çok eskilerde kaldı.Hem daha kolay hem daha az riskli hemde çok daha başarılı tedavi yöntemleri var iken neden ameliyat düşünüyorsun anlayamadım.Kendine eziyet ettirmekten umarım zevk almıyorsundur.

aleyna nalbant

Hocam ben kızımla hamileyken sol ayagımda varis oluştu tabi seneler geçtikte kalınlaştı agrı kaşıntı şişlik yapmaya başladı tansiyonum sürekli düşüyor doktorun dedigine göre varisten düşüyormuş.ilk kez doktora iki yıl önceydi dopler sonuçlarını aynen öyle yazıyor(krural bölgede vena safena magnada en geniş çapı 6mm olarak ölçülen patent dilate venöz kollateraller izlendi.valsalva ile vena safena magnada orta derecede ana femoral vende minimal venöz reflü izlendi).doktor ameliyat dedi bende korkudan hep erteledim ama iyice agrı yapmaya başladı sizce cerahi yönteminin dışında başka bir çare bulunur mu?ayagımda da ince damarlar var onlar lazerle tedavi edilir ama üste killer çok kalın oldugu için ameliyatın dışında başka tedavi olmaz dendi bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi çalışmalar
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimize gelirseniz sizi ameliyatsız tedavi yaparız.Hiçbir varisin kalmaz.ice kılcalıda kalın olanınıda tedavi ederiz.

Tuğba

Hocam merhaba,
29 yaşındayım 14/15 yaşlarımda eklem romantizması Hastalığı’na yakalandım ve romantizma için uzun zaman tedavi gördüm yaklaşık 7/10 senedir romantizma için hiçbir tatlil kontrol yaptırmadım en son kas sıkışması rahatsızlığım için doktora gittiğimde varis olduğunu başlangıç aşamasında olduğunda söyletmişlerdi tedavi ile geçebilir mi ameliyat olmam gerekebilir mi yardımlarınızı rica ederim. Teşekkürler
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Tuğba hanım;romatizmayın son durumunu yazmamışsınız.Varisin tedavi olabilir.Ama öncelikle romatizma ile ilgili son durumunuda öğren.

funda

.TANIM;SAGDA GRADE 4 SAFENOFEMORAL YETMEZLIKCIKTI.VALSALVA ONCESI CAP 4,4MM SONRASI CAP;6,7 REFLÜ 3SN DEVAM DIYE TANIM VAR.bana TEDAVISI ICIN OPERASYON DENDI SIZCE DOGRU BIR SEYMI.İZMİRDEYİM.BIRDE KOLESTREOL 328 BUNUN ETKISI VARMI
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kolesterolün önemli değil.Bizim kliniğimizi seçerseniz sizi KÖPÜK+RADİOFREKANSLA tedavi yaparız.Başarı oranı ameliyattan çok daha iyidir.

ender kızılçay

valsava sırasında sol cfv ve sfv de fizyolojik sınırın üstünde (2sn),safenamagnada valsava boyunca geri akım izlendi.sol safenamagna çapı 4mm.olarak ölçüldü. solunumla fazik akım örnekleri alınmaktadır. ne anlama geliyor, ameliyat gerektirir.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Orta derecede varisiniz olabilir(çünkü bunu söylemek için muayene gerekir) Bizim kliniğimizde varisiniz çok ileride olsa ameliyatsız tedavi olma imkanınız var.

sibel

Merhabalar,
sağ diz kapağımın arka üst kısmında bir kaç damarın görünümüden ve bacaklarımdaki ağrıdan dolayı 2 gün önce doktora gittim. çekilen doppler sonucumda sol VSM çapı 6mm, valsalva manevrası ile sağ safenafemoral bileşkede hafif derecede, sol safenafemoral bileşkede ileri derecede patolojik reflü akımı yazmakta. ve bugün doktorum bana külotlu varis çorabı ve doxium adlı bir ilacı sabah akşam 1 yıl boyunca kullanmam gerektiğini sonra kontrole gelip ameliyat olunacağını söyledi. durumum ameliyatlıksa neden 1 yıl beklemekteyim ve dopller sonucumu değerlendirirseniz sevinirim. ilginize teşekkürler. iyi çalışmalar.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Sibel hanım;bu rapora göre orta derecede varisiniz var gözüküyor.Ancak muayene bulguları önemlidir.Bize gelirseniz sizi varis çorabına mahkum etmeden tedavi ederiz.(ameliyatsız köpük+radiofrekansla)

sibell

Merhabalar,
sağ diz kapağımın arka üst kısmında bir kaç damarın görünümüden ve bacaklarımdaki ağrıdan dolayı 2 gün önce doktora gittim. çekilen doppler sonucumda sol VSM çapı 6mm, valsalva manevrası ile sağ safenafemoral bileşkede hafif derecede, sol safenafemoral bileşkede ileri derecede patolojik reflü akımı yazmakta. ve bugün doktorum bana külotlu varis çorabı ve doxium adlı bir ilacı sabah akşam 1 yıl boyunca kullanmam gerektiğini sonra kontrole gelip ameliyat olunacağını söyledi. durumum ameliyatlıksa neden 1 yıl beklemekteyim ve dopller sonucumu değerlendirirseniz sevinirim. ilginize teşekkürler. iyi çalışmalar.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Varis çorabı varisi tedavi etmez.Varisin ilerlemesini yavaşlatır,şikayetlerini azaltır.Kliniğimize gelirseniz sizi ameliyatsız (Köpük+radiofrekansla) tedavi ederiz.

sultan kaval

BİTERAL DERİN VE YÜZEYEL VENÖZ YETMEZLİK BULGULARI DVT SAPTANMADI HOÇAM BU BEIM DOPLERINN SONUCU DR GITTIM İLAC VERDI
VENORUTON FORTTE 500MG 6 AY SONRA GEL ÖLCÜNECEK DEDI ONDAN SONRA AMELIYAT DEDII GÖL OLMUŞ DEDI KAN HİÇ YUKARIYA CIKMIYO DEDI
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Ameliyatla tedaviedilebilecek tüm varisli hastaları ameliyatsız tedavi yapabiliriz.Hakkınızda sağlıklı karar verilebilmesi için mutlaka muayene(ücretsizdir) etmeliyiz.

belgin dicleli

solda safen bileşkede ve bilateral VSM femoral sefmeantinde grade 3, her iki VSP grade 1-2 yüzeyel venöz yetmezlik, sol CFV de grade 1 derin venöz yetmezlik bulguları, solda soleus noktasında perforatör vende dilatasyon.bu sonuca göre ameliyatsız varis tedavisin olabilirmiyim ona göred kliğinizden randevu alacağım.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Evet.Sizi köpük+radiofrekansla tedavi ederiz.

Bayram gençer

Sayın hocam ben Gebze’de oturmaktayım 2001 ve2005 de iki defa varis amelıyat oldum.ama şimdi yine vârislerim var yardımcı olurmusunuz ücretinizde ne kadardır
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Kliniğimizde tedavi edebiliriz.Tedavi ücretleri 300-6000tl aralığındadır.SGK lılara %50 indirim yapılmaktadır.

MUHİTTİN AYATA

Emekli Cumhuriyet Savcısıyım.Bu yaz ayaklarımın altın da bir karıncalanma ve ısınma oldu.İstanbul daki Kanunu Sultan Süleyman Egitim ve Araştırma hastanesinin Kalp ve Damar bölümünde muayene oldum.Verilen Trason Sonuç raporunda:Yapılan işlem Alt Ekstremite venöz RDUS,tek taraflı
BİLATERAL ALT EKSTREMİTE DOOPLER US DE;
Bilateral CFV,SFV,DFV,PV Akım,augemtasyon ve kompresyona yanıt normaldir.Damar cidar ekoları muntazamdır.Derin ven trombozu saptanmadı.İzlenebilen perforan venler normal olarak değerlendirildi. Sağ VSM continü reflü izlenmiştir.Bu rapora dayanarak doktor sağ ayağımda kullanılmak üzere diz altı varis çorabı kullanmamı önerdi.Sizlerin Tavsiyesi nelerdir.Saygılar.
Op.Dr.Mustafa BOLAT
Sayın savcım;doppler raporunda ileri bir rahatsızlık tarif etmiyor.Muayene bulgularıda doppler raporu kadar önemlidir.Şayet İstanbulda oturuyorsanız sizi birde biz görüp değerlendirmek isteriz.

cem

Merhaba doktor bey, doppler raporumda: Bilateral krukal düzeylerde, sağ uyluk düzeyinde, bilateral perforan venlerde venöz yetmezlik lehine retrograd akım izlenmiştir.. diyor bunun acıklaması nedir acaba doktor bey ? Rapor uzun baya ama siyah kalın yazı ile bunlar yazıyor bi. Cevap verirseniz çok sevinirim iyi calışmalar.. son olarak belirgin olatak dizden asagi dogru damarlarda sislik varr
Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
Bu rapora göre varislerin var.Kliniklerimizde ameliyatsız (köpük+radiofrekansla) tedavi olabilirsiniz.

metin

Merhabalar,
Hocam ben Eskişehir de oturmaktayım.Sağ bacağımda hem diz altı hem de dizüstünde gözle görülür rahatsız edici varislerim var.Bu şikayetle eskişehirde özel bir hastaneye gittim.Bana çözüm olarak sadece ameliyat olabileceğini söylediler.Çıkan rapor sonucına göre köpük ya da lazer tedavisinin çözüm olmayacağı söylendi.Ameliyatta tekrarlama riski yüksek olduğu için çok olumlu bakmıyorum.Hastane raporum aşağıdaki gibi hocam.Ne yapmamı önerirsiniz.

Sağ alt ekstremitede ana, yüzeyel fenomel ven ve derin femoral venin görüntülenebilen proksimal kesimi , posterior tibial ve peroneal venin proksimal kesimleri ile popliteal ven normal kalibrasyonda olup duvarları düzenlidir.Kompressibiliteleri tamdır.

tanımlana venöz yapılarda renkle dolum tam olup trombüs materyali saptanmamıştır.Spektral incelemede spontan fazik akım örneği alınmaktadır. Augmentasyonları yanıtları tamdır. Sağ sefanofemoral bileşkede valsalva manevrası esnasında grade III reflü akım izlenmiştir.VSM çapı bileşke düzeyinde 5mm ölçülmüştür.

Sağda SFV’ye ve CFV’ye valsalva manevrası esnasında grade I reflü akım izlenmiştir.Safenopopliteal bileşkede valsalva manevrası enasında grade II reflü akım izlendi.Sağ kruriste dilate venöz pakeler izlenmiştir.

Hocam cevabınız benim için çok önemli.Şimdiden teşekkür ederim.
Prof.Dr.Hasan Berat CİHAN
Kliniğimizde köpük+radiofrekansla ameliyata göre çok daha iyi bir sonuç alırsınız.

Serdar

Hocam merhaba. Annemin sağ ayağında varis var. Yara çıktı ve yıllardır yara kapanmıyor. Bir çok tedavi uygulandı. ( Basınç odası, ozon tedavisi, özel kremler )
Doktorlar ameliyatın riskli olduğunu söylediler ama diğer tedavilerle bi türlü iyi olmadı. Yöntemleriniz arasında bunun bir çözümü var mı acaba?
Prof Dr.Hasan Berat CİHAN
Anlattığınız tablo ağır bir tablodur.Tetkikleri ile beraber hastayı görmeden birşey söylenemez.Kliniğimizde muayene ücretsizdir.